Känd på nätet

Ära och berömmelse går att få på flera olika sätt. Uppfinna något som mänskligheten har nytta av, göra en film, äga ett miljardföretag, vara rockstjärna eller en Internetsensation. Möjligheterna har blivit större i och med Internet. Vem som helst kan lägga upp sin musik för flera miljoner personer att ladda ner. Det går även att lägga ut sin egna film på nätet eller andra kreationer. Till exempel så har många av dagens artister slagit igenom via Youtube. Alla kan få några minuters berömmelse via Internet.

Om man vill skapa sig berömmelse över nätet finns det flera vägar att gå. Vanligast är att göra detta via det sociala mediet Youtube. Justin Bieber, Rebecca Black, PewDiePie, Tejbz och Tay Zonday är bara några av de som fått berömmelse genom Internet. Oavsett vem du är så finns det alltid något du kan göra för att lyckas. Vissa blir berömda genom en enda video och andra lyckas hålla kvar vid berömmelsen. Youtube har blivit en helt ny plattform – lite som MySpace var för musiker. Nu finns det även en benämning på dessa berömda människor på Youtube – nämligen youtubare, eller på engelska youtubers.

Det finns inget magiskt knep för att lyckas. Hitta något unikt och satsa på Youtube, det är så berömmelse på Internet färdas snabbast. Lägg sedan upp din video på andra sociala medier som Facebook och Twitter – du får garanterat flera visningar att stoltsera med och kan glänsa i några minuters berömmelse.

Självklart finns det andra sätt att göra sig känd på nätet utöver att göra en video av något slag. Idag är det så pass många saker i vår vardag som sker på nätet, att du enkelt kan göra din karriär mer digital. Varför inte starta en rolig Facebook-grupp som får mycket uppmärksamhet, börja blogga om ett intresseväckande ämne eller varför inte pröva på att bli riktigt duktig på något datorspel som Starcraft eller LoL.